Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk pro nefilology (CJP / CJKA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CJP / CJKA - Anglický jazyk pro nefilology, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem kurzu jsou témata zaměřená na rozvoj lexikálně - gramatických struktur na pozadí češtiny. Důraz se klade na porozumění základním gramatickým strukturám anglického jazyka, rozvoj komunikační slovní zásoby a porozumění mluvenému a psanému slovu v kontextu. Rozsah témat a gramatických okruhů je stanoven obsahem základní literatury. Zápočet před zkouškou pokrývá okruhy lekcí 1-5, úroveň A2/B1 dle SERR, závěrečná zkouška pak všem okruhům dle základní literatury tj. 1-9, na úrovni A2/B1 dle SERR.

Získané způsobilosti

Dovednost používat AJ v každodenních situacích.

Literatura

Oxenden, C., Latham-Koenig Ch. New English File pre-intermediate. Oxford University Press, 2009. Murphy, R.. English Grammar in Use , Cambridge: Cambridge University Press 1994. Wehmeier, S. Oxford Advanced Learner s Dictionary. Oxford University Press, 2010. Coe, Harrison, Paterson. Oxford Practice Grammar - cvičebnice anglické gramatiky. Oxford University Press, 2008. ISBN 978-0-19-457975-9.Gairns, R.; Redman, S. Oxford Word Skills Basic. Oxford University Press, 2008. Swan, M. Practical English Usage (3rd edition). Oxford University Press, 2009.

Požadavky

Splnění zápočtového testu: úroveň A2/B1 dle SERRRozsah testu dle znalostí pro tuto úroveň koncipovaný jako standardizovaný test pokrývající Use ofEnglish, Vocabulary and Reading. Struktura i obsah testu vychází ze základního studijního materiálu. Pro složení testu je nutné dosáhnout 66% úspěšnost. Používání slovníků není u testů povoleno.

Garant

Mgr. Linda Chmelařová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Jindřiška Závodná