Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Legal Skills Course (CPV / ELSC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / ELSC - Legal Skills Course, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Význam rozvoje dovedností v právním vzdělávání2. Komunikační a prezentační dovednosti3. Právní argumentace4. Profesní etika5. Právní profese v mezinárodním srovnání6. Vyhledávání právních informací7. Akademické psaní8. Psaní právních dokumentů9. Dovednosti v soudním řízení10. Vedení rozhovoru s klientem11. Právní poradenství12. Vyjednávání a mediace

Získané způsobilosti

Absolventi tohoto předmětu budou lépe připraveni na praktické využívání práva. Získají a prohloubí své komunikační, prezentační a analytické dovednosti ve vztahu k jejich uplatnění v právu. Absolvováním předmětu studenti získají komunikační a prezentační dovednosti, jsou schopni lépe právně argumentovat, umí vést rozhovor s klientem.

Literatura

Krieger, S. H., Neumann, R. K. Essential Lawyering Skills. Interwieving, Counselling, Negotiation, and Persuasive Fact Analysis. 3. vydání. ASPEN Publishers, New York, 2004.

Požadavky

Předmět je zakončen formou zkoušky, pro jejíž získání je nezbytné, aby studenti nasbírali potřebný počet bodů, které mohou obdržet za aktivní účast na seminářích, za vypracování zadaných domácích úkolů a za další aktivity.

Garant

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.Mgr. Lucia Valentová