Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Environmentální právní klinika (CPV / EPK-B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / EPK-B - Environmentální právní klinika, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Obce a ochrana životního prostředí. Územní plánování.2. Přístup k informacím o životním prostředí. Posuzování vlivů na životní prostředí. Ochrana přírody a krajiny.3. Účast veřejnosti na rozhodování. Územní řízení. Ochrana vod.4. Přístup k soudní ochraně. Řízení o vydání integrovaného povolení. Ochrana ovzduší.5. Místní referendum. Ochrana lesa a zemědělské půdy.6. Stavební řízení a užívání stavby. Nakládání s odpady.

Získané způsobilosti

Studenti si absolvováním Environmentální právní kliniky propojí teoretické znalosti z povinného předmětu Právo životního prostředí s praktickými případy z praxe. Budou rozvíjet právní dovednosti jako analýzu a řešení právního případu, psaní právních dokumentů, komunikační a prezentační dovednosti.

Literatura

Sedláčková, Sklenář, Tunka, Vobrátilová, Doležel, Mareček. Nový stavební zákon v teorii a praxi. Praha, Linde, 2006. On-line katalogy knihoven. Damohorský, M. a kol. Právo životního prostředí, 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2007. Vedral, J. Správní řád - komentář. Bova Polygon, Praha, 2006. Vedral, Břeň, Váňa, Pšenička. Zákon o obcích (obecní zřízení). Komentář. Praha, C. H. Beck, 2008.

Požadavky

Kolokvium je získáno na základě aktivního zapojení studenta do seminárních aktivit a na základě osvojení si vyučovaných znalostí a dovedností.

Garant

JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.