Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinika práva a podnikání (CPV / KPPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / KPPO - Klinika práva a podnikání, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Studenti se v předmětu budou věnovat tematice základních pojmů obchodního práva, obchodním společnostem, strategickému řízení, sjednávání a interpretaci smluv.Všechna témata:- vybrané oblasti: občanský zákoník, zákon o obchodních korporacích, živnostenský zákon,- obchodní korporace,- portál justice.cz,- závazky, smlouva kupní, o dílo,- personální aspekty v podnikání,- dovednosti právníka,- strategické plánování,budou pojata praktickými interaktivními metodami výuky s akcentem na problémy vznikající v praxi tak, aby kromě prohlubování znalostí byly rozvíjeny i příslušné dovednosti.Průběžně: právní poradenství reálným klientům.

Získané způsobilosti

Studenti si v tomto předmětu prohloubí své znalosti občanského, korporátního, pracovního a finančního práva nabyté v povinných předmětech a budou je moci aplikovat na příklady z praxe. Prohloubí tak své dovednosti právní analýzy, psaní právních dokumentů, komunikační a prezentační dovednosti, řešení problémů, vyhledávání právních informací.

Literatura

Sokolová, A., Lochmanová, L., & Černý, M. Kontrolní orgány obchodních korporací. 2012. Bezouška, P., & Piechowiczová, L. Nový občanský zákoník: nejdůležitější změny. Olomouc: ANAG, 2013. ISBN 978-80-7263-819-2.& Bělohlávek, A. J. Nový občanský zákoník: srovnání dosavadní a nové občanskoprávní úpravy včetně předpisů souvisejících. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2012. ISBN 978-80-7380-413-8.Hulmák, M., & Bezouška, P. Stará judikatura ve světle nových zákonů. Olomouc: Iuridicum Olomoucensis o. p. s, 2012. ISBN 978-80-87382-26-4.& Štenglová, I. Zákon o obchodních korporacích: komentář. V Praze: C.H. Beck, 2013. ISBN 978-80-7400-480-3.

Požadavky

Předmět Klinika práva a podnikání není podmíněn absolvováním jiného předmětu. Požadavky na studenty pro absolvování předmětu jsou aktivní účast na seminářích, kvalitní samostatná příprava na semináře, splnění průběžných úkolů, zpracování semestrálního projektu a odevzdání řešení případů klientů.

Garant

JUDr. Bronislava Wittnerová