Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Antidiskriminační klinika (CPV / NADK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / NADK - Antidiskriminační klinika, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře budou probíhat interaktivní metodou. Studenti nejprve získají základní teoretické poznatky z problematiky diskriminace. Získají povědomí o nejproblémovějších oblastech diskriminace. Pro demonstraci problémových okruhů budou použity reálné případy z praxe, které budou studenti v malých skupinkách řešit. Na předmětu bude spolupracovat nezisková organizace Liga lidských práv. Studenti budou celý proces řešení případů konzultovat

Získané způsobilosti

Student bude znát a bude schopen aplikovat právní předpisy (zejména antidiskriminační zákon) na skutečné problémy s diskriminací v praxi. Získá široký přehled o judikatuře, relevantní literatuře a problémech z praxe. Studenti si zvýší své kompetence v oblasti ochrany lidských práv.

Literatura

Boučková a kol. Antidiskriminační zákon. Komentář. Praha: C.H.Beck, 2010. Clinical Student Handbook. Relevant case-law. Relevant legislation. Bobek, M., Kuhn, Z., Boučková, P. Rovnost a diskriminace. Praha, C. H. Beck, 2007.

Požadavky

Kolokvium získá student, který se bude aktivně účastnit výuky, řešit případové studie i reálné případy a osvojí si základní poznatky z problematiky diskriminace.

Garant

Mgr. Petra Melotíková