Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz právnických dovedností (CPV / NKPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / NKPD - Kurz právnických dovedností, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata přednášek:1. Úvodní přednáška ke Kurzu právnických dovedností2. Etika právní profese3. Prezentační a komunikační dovednosti4. Vyhledávání právních informací5. Vyhledávání právních informací - judikatura6. Konference s právnickými profesemiTémata seminářů:1. Úvodní seminář2. Etika právní profese3. Prezentační a komunikační dovednosti 14. Prezentační a komunikační dovednosti 25. Vyhledávání právních informací 16. Vyhledávání právních informací 2

Získané způsobilosti

Absolventi tohoto předmětu budou lépe připraveni na praktické využívání práva. Získají a prohloubí své komunikační, prezentační a analytické dovednosti ve vztahu k jejich uplatnění v právu.

Literatura

Tomoszková, V., Tomoszek, M. Kurz právnických dovedností. Iurřidicum Olomucensis, o.p.s., Olomouc, 2008. Krieger, S. H., Neumann, R. K. Essential Lawyering Skills. Interwieving, Counselling, Negotiation, and Persuasive Fact Analysis. 3. vydání. ASPEN Publishers, New York, 2004.

Požadavky

Pro získání kolokvia je nezbytné, aby studenti nasbírali potřebný počet bodů získaných za aktivní účast na seminářích, vypracování domácích úkolů a další aktivity.

Garant

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Jakub Dohnal, Ph.D.JUDr. Lucia Madleňáková, Ph.D.JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.JUDr. Veronika Tomoszková, Ph.D.