Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinika práv pacienta (CPV / NKPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / NKPP - Klinika práv pacienta, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy medicínského práva na vnitrostátní a mezinárodní úrovni2. Právní vztahy a odpovědnost při poskytování zdravotní péče3. Postup lege artis, standardy poskytování zdravotní péče4. Informovaný souhlas, odmítnutí zdravotní péče, revers5. Ochrana osobních údajů při poskytování zdravotní péče, mlčenlivost, zdravotní dokumentace6. Práva pacientů v modelových situacích, odškodňování pacientů, nemajetková újma

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti potřebné k ovládnutí této problematiky.

Literatura

Candigliota, Z., Červená, K., Kopalová, M., Zahumenský, D. Jak být pacientem v České republice a zachovat si důstojnost : medicínské právo v otázkách a odpovědích. Brno, Liga lidských práv, 2009. Buriánek, J. Lékařské tajemství, zdravotnická dokumentace a související právní otázky. Praha, Lindfe, 2005. Mach, J. Medicína a právo. Praha, C. H. Beck, 2006. Doležal, A., Doležal, T. Ochrana práv pacienta ve zdravotnictví. Praha, Linde, 2007. Mach, J. a kol. Zdravotnictví a právo. Komentované předpisy. Praha, LexisNexis, 2005.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.