Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práv. klinika uprch. a cizinec. práva 2 (CPV / NKUC2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / NKUC2 - Práv. klinika uprch. a cizinec. práva 2, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do uprchlického a cizineckého práva2. Mezinárodní ochrana a řízení o udělení mezinárodní ochrany3. Pobyt cizinců - základní instituty4. Pobyt cizinců - přechodný pobyt5. Pobyt cizinců - trvalý pobyt; odchylky ve správním řízení s soudním přezkumu správních rozhodnutí6. Vyhoštění cizinců; jednotlivé oblasti života cizinců7. Řešení závěrečné případové studie

Získané způsobilosti

Tyto znalosti budou moci aplikovat na příklady z praxe. Zlepší tak své dovednosti právní analýzy, psaní a analýzy právních dokumentů, komunikační a prezentační dovednosti, právní argumentaci, řešení problémů a vyhledávání právních a jiných relevantních informací.

Literatura

Molek, P. Právní pojem "pronásledování" v souvislostech evropského azylového práva. C. H. Beck, Praha, 2010. Pořízek, P. Společný evropský azylový systém: transpozice směrnic. In Společný evropský azylový systém: transpozice směrnic, Sborník z vědeckého semináře uskutečněného pod záštitou JUDr. Otakara Motejla, dne 26. června 2008 v Kanceláři veřejného ochránce práv, editor Dalibor Jílek a Pavel Pořízek. ASPI, Praha, 2008. Pořízek, P., Jílek, D. Společný evropský azylový systém: zásahy do osobní svobody, Sborník z vědeckého semináře uskutečněného dne 12. června 2009 v Kanceláři veřejného ochránce práv. Wolters Kluwer, Praha, 2010. Čepelka, Č. Teorie a praxe azylu a uprchlictví. PF UK Praha, 2013.

Požadavky

Předmět Právní klinika uprchlického a cizineckého práva 2 není podmíněn absolvováním předmětu Právní klinika uprchlického a cizineckého práva 1. Požadavky na studenty pro absolvování předmětu jsou aktivní účast na seminářích, kvalitní samostatná příprava na semináře, splnění průběžných úkolů a zpracování semestrálního projektu. Zpracování semestrálního projektu je možno nahradit účastí v Moot Courtu v azylovém právu.

Garant

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.