Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Profesní etika (CPV / NPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / NPE - Profesní etika, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Právní profese a její role ve společnosti, pro bono, hodnoty v právu2. Nestrannost a nezávislost, důstojnost a důvěryhodnost, odbornost a profesionalita3. Vztah právníka ke klientovi4. Střet zájmů, mlčenlivost5. Vztahy různých právních profesí mezi sebou, vztahy k třetím osobám, vztahy na pracovišti, etické kodexy a mechanismy zajišťujícídodržování etických pravidel6. Další etická pravidla - finanční otázky, publicita, specifika různých profesí

Získané způsobilosti

Studenti absolvující tento předmět získají znalosti a dovednosti potřebné k ovládnutí této problematiky.

Literatura

Moliterno, J.E. Ethics of the lawyer s work. St. Paul: Thomson-West, 2003. Etické zásady chování soudce. Etický kodex advokátů v Evropské unii. Etický kodex ČAK. Kodex profesionální etiky státního zástupce. Komentář. Bulletin advokacie, roč. 1996, zvl. č. 2. Čermák, K. Pravidla profesionální etiky a pravidla soutěže advokátů České republiky. Sbírka kárných rozhodnutí ČAK 2008-2009.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.