Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spotřebitelská právní klinika (CPV / NSPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / NSPP - Spotřebitelská právní klinika, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata cvičení:1. Úvod do spotřebitelského práva2. Soukromoprávní úprava ochrany spotřebitele3. Ochrana spotřebitele při prodeji zboží v obchodě a při uzavírání smluv o dílo4. Odpovědnost výrobce za škodu způsobenou vadami výrobku5. Ochrana spotřebitele při právních úkonech činěných prostřednictvím internetu6. Veřejnoprávní ochrana spotřebitele7. Spotřebitelské směrnice EU8. Problematika harmonizace české právní úpravy ochrany spotřebitele s právem ES9. Judikatura českých soudů a ESD ve věcech ochrany spotřebitele10. Ekonomické aspekty ochrany spotřebitele11. Případové studie zaměřené na problematiku ochrany spotřebitele12. Případové studie zaměřené na soudní řízení ve věcech ochrany zájmů spotřebitele

Získané způsobilosti

Studenti v tomto předmětu získají teoretické a praktické znalosti v oblasti spotřebitelského práva.

Literatura

Šišková, N. (2012). Evropské právo 2: jednotný vnitřní trh. Praha: Wolters Kluwer Česká republika. Vítová, B. (2012). Nepřiměřená ujednání ve spotřebitelských smlouvách. Olomouc: Iuridicum Olomoucensis o. p. s. Švestka, J., Spáčil, J., Škárová, M., Hulmák, M. Občanský zákoník. Komentář. 2. vydání. C. H. Beck, Praha, 2009. Eliáš, K. a kol. Občanský zákoník. Velký akademický komentář. Praha, Linde, 2008. Tomančáková, B. (2011). Ochrana spotřebitele v praxi se vzory a příklady. Praha: Linde. Tomančáková, B. Ochrana spotřebitele v praxi se vzory a příklady. Linde, Praha, 2008. Dohnal, J. (2011). Spotřebitelský úvěr: praktická příručka s příklady a judikaturou. Praha: Leges.

Požadavky

Pro ukončení předmětu je nezbytná aktivní účast na seminářích v rozsahu stanoveném vedoucím semináře a úspěšné zvládnutí kolokvia.

Garant

JUDr. Blanka Vítová, LL.M. Ph.D.