Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Studentská právní poradna 1 (CPV / NSPP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / NSPP1 - Studentská právní poradna 1, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata cvičení:1. Analýza a řešení případu2. Vedení pohovoru s klientem3. Založení a vedení spisu4. Právní poradenství.

Získané způsobilosti

Studenti v rámci tohoto předmětu propojí teoretické znalosti z různých právních odvětví, takže komplexněji pochopí působení práva v praxi. Zároveň budou dále rozvíjet právní dovednosti jako jednání s klientem, právní poradenství, založení a vedení spisu, analýzu a řešení právního případu, psaní právních dokumentů a další. Také získají pod kvalifikovanou supervizí odborníků praktickou zkušenost s uplatněním práva v praxi.

Literatura

Příručka studenta právních klinik / Clinical Student Handbook. Relevantní judikatura / Relevant case-law. Relevantní právní předpisy / Relevant legislation.

Požadavky

Kolokvium je získáno na základě aktivního zapojení studenta v rámci praktické části předmětu a osvojení si vyučovaných dovedností.

Garant

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Klára Hamuľáková, Ph.D.JUDr. Mgr. Zdeněk KopečnýJUDr. JANA Petrov Křiváčková, Ph.D.JUDr. Petr PodrazilMgr. Adam PreisslerJUDr. Renáta Šínová, Ph.D.JUDr. Ondřej Šmíd, Ph.D.JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.JUDr. Bronislava Wittnerová