Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právní klinika-Studentská právní poradna (CPV / PKSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CPV / PKSP - Právní klinika-Studentská právní poradna, Právnická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata seminářů:1. Analýza a řešení případu2. Vedení pohovoru s klientem3. Založení a vedení spisu4. Právní poradenství.

Získané způsobilosti

Studenti v rámci tohoto předmětu propojí teoretické znalosti z různých právních odvětví, takže komplexněji pochopí působení práva v praxi. Zároveň budou dále rozvíjet právní dovednosti jako jednání s klientem, právní poradenství, založení a vedení spisu, analýzu a řešení právního případu, psaní právních dokumentů a další. Také získají pod kvalifikovanou supervizí odborníků praktickou zkušenost s uplatněním práva v praxi.

Literatura

Příručka studenta právních klinik / Clinical Student Handbook. Relevantní judikatura / Relevant case-law. Relevantní právní předpisy / Relevant legislation.

Požadavky

Kolokvium je získáno na základě aktivního zapojení studenta v rámci praktické části předmětu a osvojení si vyučovaných dovedností.

Garant

JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.

Vyučující

JUDr. JANA Petrov Křiváčková, Ph.D.JUDr. Renáta Šínová, Ph.D.JUDr. Maxim Tomoszek, Ph.D.JUDr. Bronislava Wittnerová