Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současný jazyk - fonetika a fonologie (KAJ / APJA1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / APJA1 - Současný jazyk - fonetika a fonologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Fonetická transkripce, vhodná vzorová výslovnost, segmentální a některé suprasegmentální výslovnostní jevy, základní typologické rozdíly mezi zvukovou podobou angličtiny a češtiny. Studenti se také seznamují s různými učebními zdroji (v elektronické podobě, online, tištěné podobě) a metodami vhodnými pro výuku anglické výslovnosti u mladších žáků ve 3. až 5. třídě primární školy.

Literatura

ROACH, PETER. English Phonetics and Phonology. Cambridge, 2009. ISBN 978-0-521-71740-3.VOLÍN, JAN. IPA-Based Transcription for Czech Students of English. Praha, 2003.

Požadavky

Nejméně 80% účast v hodinách (70% pro studenty s individuálním studijním plánem).2 písemné testy, které se píší v průběhu semestru a zahrnují veškorou probranou látku. U těchto testů je jeden opravný termín.

Garant

Mgr. Jaroslava Ivanová, M.A.

Vyučující

Mgr. Jaroslava Ivanová, M.A.MgA. Simon Gill, M.A.