Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Britské výtvarné umění a architektura (KAJ / ART1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / ART1 - Britské výtvarné umění a architektura, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled architektonických stylů v průřezu historie, hlavní školy, tendence a výrazné osobnosti britského výtvarného umění. Prezentace učitele v hodinách o jednotlivých obdobích dějin a nejvýraznějších představitelích výtvarného umění a architektury jsou doplněny bohatou obrazovou dokumentací a audiovizuálními ukázkami. Jednotlivá období jsou ilustrována i hudebními ukázkami hudební tvorby v daném období. Studenti si připraví krátký referát o významném architektovi či umělci dle vlastního výběru. Mohou též předvést prezentaci s komentářem o jednom významném výtvarném či architektonickém díle. Látka semináře bude studentům přístupná v prostředí Moodle. Kromě prezentací učitele zde jsou též interaktivní cvičení a kvízy, na nichž si studenti ověří, zda probranou látku zvládli, testy, domácí úkoly, online fóra a mnohé další. V kurzu bude též použito mnoho knih a DVD, které byly zakoupeny z prostředků grantu.Probíraná témata:Prehistorie. Keltové a Římané v Británii. Anglosaské umění, iluminace.Normané a gotika. Anglická renesance. Anglické baroko a klasicismus. William Hogarth. Thomas Gainsborough, John Constable. William Blake. J.M.W. Turner. William Morris a hnutí Arts and Crafts.Charles Rennie Mackintosh. Henry Moore. Francis Bacon. Současné britské umění.Další témata v závislosti na studentských prezentacích.

Získané způsobilosti

Schopnost studovat v anglickém jazyce.

Literatura

http://unifor.upol.cz/pedagogicka/unifor/logon.phpJohnson, Paul. Dějiny umění: Nový pohled. Praha, 2006. ISBN 80-200-1320-2.Pijoan, José. Dějiny umění 1. - 10. díl. Praha, 2000. Eco, Umberto. Děniny krásy. Praha, 2005. ISBN 80-7203-677-7.

Požadavky

Studenti se aktivně účastní semináře, plní zadané úkoly a předvedou před třídou vlastní prezentaci na vybrané téma. Závěrečný online test.

Garant

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.