Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Americké výtvarné umění a architektura (KAJ / ART2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / ART2 - Americké výtvarné umění a architektura, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled vývoje amerického umění a architektury, nejvýznamnějších škol a směrů.Výklad učitele je provázen prezentacemi a obrazovým materiálem, v online kurzu Inkultus v Moodlu jsou prezentace, obrazový materiál, odkazy na video ukázky, dokumenty k dalšímu studiu, odkazy na další zdroje pro studium. Interaktivní cvičení slouží k ověření znalostí, každý důležitý úsek je zakončen testem. Součástí kurzu jsou i domácí úkoly, kde se studenti vyjadřují k některým uměleckým dílům, umělcům či uměleckým směrům a své názory posílají prostřednictvím online kurzu učiteli.Studenti během semestru připraví prezentaci o jednom malíři, architektovi či pouze o jednom významném díle a představí ji ve třídě.Zápočet je studentům udělen na základě prezentace ve třídě a splněné práce v online kurzu

Získané způsobilosti

Schopnost studovat v anglickém jazyce.

Literatura

http://unifor.upol.cz/pedagogicka/unifor/logon.phpJohnson, Paul. Dějiny umění: Nový pohled. Praha, 2006. ISBN 80-200-1320-2.Pijoan, José. Dějiny umění 1. - 10. díl. Praha, 2000. Eco, Umberto. Děniny krásy. Praha, 2005. ISBN 80-7203-677-7.

Požadavky

Studenti se aktivně účastní semináře, plní zadané úkoly a testy, předvedou před třídou vlastní prezentaci na vybrané téma.

Garant

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.