Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly ze současné americké literatury (KAJ / BAMLI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / BAMLI - Kapitoly ze současné americké literatury, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. úvod do Amrického dramatu, trendy2. počátky tvorby, realismus, dvacátá a třicátá léta3. experimenty E. o´Neilla4. Broadway5. Off-Broadway a experimentální divadlo 70. let6. ženské dramatičky, etnické divadlo, národní divadlo druhé poloviny 20. století

Literatura

Berkowitz. American Drama of the Twentieth century. Longmann, 1992. Saddik A. Contemporary American Drama. Edinburgh, 2007. Bigsby C. W.E. Modern American Drama 1900-1945. Cambridge, 2000.

Požadavky

Důraz je kladen na aktivní zapojení studentů do diskuse - je to jeden ze základních požadavků pro udělení zápočtu. Kurz je uzavřen zápočtem na konci zimního semestru. Předpokladem pro získání zápočtu je aktivní účast v seminářích, znalost zadané literatury a vypracování prezentace na zvolené téma.

Garant

Mgr. Andrea Hoffmannová, Ph.D.