Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Současná britská hudba (KAJ / BRIMU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / BRIMU - Současná britská hudba, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento kurz je zaměřen na nejrůznější aspekty britské společnosti v posledních šedesáti letech a ukazuje, jak se změny ve společnosti odrážely v hudbě té doby - od padesátých let, kdy nástup mladé generace našel poprvé svůj hudební výraz v rock'n'rollu, až po současnou dobu, v níž dřívější rebelové jsou součástí etablované společnosti a populární hudba se stala běžnou kulisou každodenního života všech lidí. V tomto kurzu se podíváme na britskou společnost nejen prostřednictvím hudby, ale i z mnoha jiných úhlů, například přes literaturu, módu, umění, politiku, společenské změny a sport.

Literatura

Bogdanov, V. All Music Guide to Rock. Ann Arbor, 2002. Bassnett, S. Studying British Cultures. Londýn, 2003. Larkin, C. The Encyclopedia of Popular Music. Londýn, 2007. Gammond, P. (ed.). The Oxford Companion to Popular Music. Oxford, 1993.

Požadavky

Alespoň 80-tiprocentní docházka do výuky, aktivní účast v hodinách, včasné plnění domácích úkolů, odevzdání eseje.

Garant

MgA. Simon Gill, M.A.