Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Evaluace učebních materiálů (KAJ / DIEVA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / DIEVA - Evaluace učebních materiálů, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento kurz tématicky navazuje na semináře v základním metodickém kurzu a dále je rozšiřuje a prohlubuje v následujících oblastech: vhodnost výběru kritérií a typu evaluace pro hodnocení učebnic, doplňkových materiálů, interaktivních programů na elektronických nosičích, různých typů slovníků (online, na elektronických médiích či v knižní podobě), webových stránek jednotlivých nakladatelství vhodných pro výuku jazyka anglického a pro danou cílovou populaci. Inovační postupy v evaluaci materiálů. Specifika evaluace výukových materiálů na elektronických nosičích a na Internetu.

Získané způsobilosti

Jazyková způsobilost hodnotit v angličtině materiály pro výuku anglického jazyka. Rozvoj základní počítačové gramotnosti při plnění evaluačních úkolů.

Literatura

Kathy Schrock. ABC of Website Evaluation. 2007. ? Drápela, M. Online Dictionaries of Contemporary English. Olomouc, 2005. ? McFarlane et al. Teachers Evaluating Educational Multimedia. London: DfES, 2000. ? Lewis, G. The Internet and Young Learners. . Oxford: OUP, 2004. ? Cunningsworth, A. . Choosing your coursebook. Oxford, 1995. ISBN 0435240587.

Požadavky

Závěrečné požadavky pro udělení zápočtuOd účastníka kurzu se vyžaduje 80% účast v kurzu, aktivní účast v seminářích a příprava na jednotlivé semináře. Na závěr kurzu student písemně připraví návrh kritérií k hodnocení určitého aspektu daného učebního materiálu (alespoň 50% práce se musí vztahovat k online učebním materiálům) a obhájí tato kritéria formou prezentace vybrané části učebního materiálu a aplikací těchto kritérií (rozsah 8-10 minut) nebo vypracuje adekvátní seminární práci (v rosahu 700-900 slov plus přílohy a bibliografie).

Garant

Mgr. Jaroslava Ivanová, M.A.