Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Historie blues (KAJ / HIBLU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / HIBLU - Historie blues, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Blues je snad nejvlivnějším hudebním stylem posledních sta let. Kolébkou blues byl americký jih, nicméně záhy se rozšířilo po celém světě a jeho vliv je patrný při vzniku dalších hudebních stylů jako je jazz, rock'n'roll, populární a taneční hudba.V tomto kurzu se pokusíme vystopovat historii tohoto hudebního stylu a jeho vztah k sociálnímu prostředí, z něhož se vyvinul a který na oplátku ovlivňoval on sám. Budeme se zabývat politikou, ekonomikou, rasovými vztahy, uměním, módou, hnutím mládeže a mnoha dalšími oblastmi. Kurz bude samozřejmě doprovázen množstvím hudebních ukázek, ale též záznamy na videu, materiály z Internetu a Powerpointovými prezentacemi. Výuka bude probíhat v řízených diskusích.

Literatura

Davies, F. The History of the Blues: The Roots, the Music, the People. Cambridge, 2003. ISBN 978-0306812965 .Willamson, N. The Rough Guide to the Blues. Londýn, 2007. ISBN 978-1843535195 .

Požadavky

Minimálně 80-tiprocentní docházka do výuky, včasné příchody do hodin, aktivní práce v hodinách. Odevzdání domácích úkolů, vypracování eseje nebo powerpointové prezentace na zadané téma.

Garant

MgA. Simon Gill, M.A.