Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Americká historie (KAJ / HIS2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / HIS2 - Americká historie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Tento seminář provádí studenty nejdůležitějšími událostmi dějin USA, studenti čtou průběžně látku v učebnici, v semináři rozebíráme jen nejvýznamnější či nejzajímavější události amerických dějin a snažíme se hledat spojitosti se současností. Studenti by měli být schopni na základě předchozí četby diskutovat o problémech a analyzovat dokumenty.Výklad učitele je doplněn mnoha vizuálními materiály a kvizy, na nichž si studenti ověří své znalosti. Tento předmět je navíc vybaven online oporou, v níž studenti naleznou průvodce látkou, obrazový i video materiál, interaktivní cvičení pro opakování, testy, domácí úkoly, online fóra a mnohé další.

Získané způsobilosti

Schopnost studovat v anglickém jazyce.

Literatura

O Callaghan, Bryn. An Illustrated History of the USA. Harlow, England, 2002. ISBN 0-582-74921-2.nullRitchie, Donald A. Heritage of Freedom. History of the United States. New York, 1985. ISBN 0-020115440-6.McAuley, Karen. The United States. Past to Present. Lexington, USA, 1987. ISBN 0-669-11390-5.Tindall, George B. USA. Praha, 1994. ISBN 80-7106-088-7.

Požadavky

Studenti musejí během semestru splnit řadu domácích úkolů, připraví si jednu prezentaci nebo na závěr kurzu odevzdají esej. Kredit získají za aktivní účast v hodinách a splnění všech úkolů.

Garant

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.