Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lexikologie (KAJ / WLEXI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / WLEXI - Lexikologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Během prvního prezenčního setkání se studenti seznámí se základní terminologií předmětu a budou provedeni studijní oporou Lexikologie v LMS Unifor. Dále budou studovat samostatně s oporou tutora prostřednictvím e-learningu. Studijní opora obsahuje prezentace látky v PowerPointu, mnoho materiálů ke stažení, internetové odkazy pro ty, kdo se chtějí dovědět víc, interaktivní samovyhodnocovací cvičení, na nichž si student ověří, zda látce dokonale rozumí, písemné úkoly, testy a přehled další literatury.Studenti se seznámí se základními tématy předmětu, jako jsou význam slov, slovotvorba, lexikální vztahy, etymologie, užití slov v různých stylech, atd. Důraz je kladen na slovní zásobu angličtiny, její vývoj a další rozvoj. Další témata zahrnují slovotvorbu, lexikální vztahy, stylistické, teritoriální a sociální rozdíly slovní zásoby. Seznámení s nejrůznějšími typy slovníků (včetně slovníků přístupných na CD a na www stránkách) a s Britským národním korpusem.

Získané způsobilosti

Schopnost studovat v anglickém jazyce.

Literatura

nullŠtekauer, Pavol (ed.). Rudiments of English Linguistics. Prešov, 2000. ISBN 80-88876-04-4.Crystal, David. The Cambridge Encyclopedia of the English Language. Cambridge, 1995. ISBN 0-521-40179-8.Viney, Brigit. The History of the English Language. Oxford, 2003. ISBN 0-19-423202-6.Peprník, Jaroslav. English Lexicology. Olomouc, 1998. ISBN 80-7067-815-1.

Požadavky

Zápočet80% aktivní účast v hodináchpečlivá práce on-line, domácí úkolykrátké testíky v průběhu kurzuZkouškaPísemná zkouška skládající se z teorie i praktické aplikace pouček.

Garant

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Světlana Obenausová, Ph.D.