Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika anglického jazyka. (KAJ / XDILI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAJ / XDILI - Didaktika anglického jazyka., Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní lingvistické směry a tendence ve 20. století v Evropě i Spojených státech a jejich vliv na metodiku výuky cizích jazyků. Pražská lingvistická škola a její význam pro vývoj české anglistiky i pro teorii a praxi jazykové výuky. Evropský strukturalismus. Americký deskriptivismus a jeho pokračovatelé. Noam Chomsky a jeho teorie lingvistiky (jeho kritici a pokračovatelé). Současné trendy evropské lingvistiky.

Literatura

Common European Framework of Reference for Languages: Learning, Teaching, Assessment. Cambridge, 2001. Biber,D.; Conrad, S.; Leech,G. Longman Grammar of Spoken and Written English. Harlow, 1999. ISBN 0-582-23726-2.Taylor, T. J - Harris, R. Landmarks In Linguistic Thought: The Western Tradition from Socrates to Saussure. Taylor & Francis 1997. Comrie, B. Language Universals and Linguistic Typology. Blackwell , 1989. Ur, P. A Course in Language Teaching. Cambridge, 1996. Koerner, E. F. K.-Asher, R. E. (eds.). Concise history of the language sciences : from the Sumerians to the cognitivists. Černý, J. Dějiny lingvistiky. Olomouc: Votobia, 1996. ISBN 80-85885-96-4.Koerner, G. et al. History of Linguistics. 1998. Vachek, J. Lingvistický slovník Pražské školy. Praha, 2005. Hedge, T. Teaching and Learning in the Language Classroom. Oxford, 2000. ISBN 0-19-442172-4.Vachek, J. U základů pražské lingvistické školy. Praha: Academia, 1970.

Požadavky

Individuální studium doporučené literatury, absolvování ústní zkoušky.

Garant

doc. PhDr. Libuše Hornová