Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Komunitní péče (KAZ / BPKOP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / BPKOP - Komunitní péče, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Komunita a komunitní péče;- Komunitní služby a instituce;- Ošetřovatelská péče v komunitě;- Faktory ovlivňující zdraví komunity;- Sociálně-psychologické předměty v komunitní ošetřovatelské péči;- Etika v komunitním ošetřovatelství;- Komunitní ošetřovatelská péče o rodinu;- Komunitní ošetřovatelská péče o děti;- Komunitní ošetřovatelská péče ve školách;- Komunitní ošetřovatelská péče o ženu;- Komunitní ošetřovatelská péče o starých lidí;- Komunitní ošetřovatelská péče o duševně nemocných;- Komunitní ošetřovatelská péče zaměřené na zdraví v zaměstnání;- Problematika komunitní péče u kulturně odlišných skupin;- Domácí péče v komunitním ošetřovatelství;- Hospicová péče v komunitním ošetřovatelství.

Literatura

Ivanová, K., Špirudová, L., Kutnohorská, J. Multikulturní ošetřovatelství I. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1212-1.Špirudová, L., Tomanová, D., Kudlová, P., Halmo, R. Multikulturní ošetřovatelství II. Praha: Grada, 2006. ISBN 80- 247-1213-X.Jarošová, D. Úvod do komunitního ošetřovatelství. Praha: Grada Publishing, 2007.

Požadavky

Požadavky budou stanoveny vyučujícím na začátku výuky.

Garant

PhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivana Knausová, Ph.D.Mgr. Dagmar Pitnerová, Ph.D.