Předmět Nauka o potravinách, stravování a stolov (KAZ / BPNSP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / BPNSP - Nauka o potravinách, stravování a stolov, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
Reklama a výživaSprávné chování u stoluAplikace potravinové pyramidy do stravovacího režimuVšeobecné a tradiční třídění potravinJak číst etikety potravinJaké faktory ovlivňují nakupováníKulinářská příprava pokrmůFast foodBio potraviny a zdravá výživa
Získané způsobilosti
Student získá orientaci v aktuálních otázkách zdravé výživy, poznatky z oblasti kultury stravování a stolování.
Literatura
Kvasničková, A. Sacharidy pro funkční potraviny. Praha, ÚZPI 2000. Kunová V. Zdravá výživa a hubnutí. Praha, 2005. ISBN 80-247-1050-1.Kunová, V. Zdravá výživa. Praha, Grada Publishing 2004. Praha, 2004.
Požadavky
Práce na PC, připojení k internetu. Aktivní účast na semináři. Zpracování zadané seminární práce.
Garant
Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D.
Vyučující
Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D.Mgr. Vladislava Marciánová