Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návaznost zdravotní a sociální péče (KAZ / BPNZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / BPNZS - Návaznost zdravotní a sociální péče, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata pro samostudium:- Vývoj péče o "znevýhodněné" občany obecně- Vývoj zdravotní a sociální ústavní i neústavní péče- Současné pojetí sociální i zdravotní péče o znevýhodněné skupiny občanů.

Získané způsobilosti

Propojenost zdravotně-sociálních oblastí.

Literatura

MATOUŠEK, O. Slovník sociální práce. Praha : Portál, 2003. Kozlová, L. Sociální služby. Praha: Triton, 2005. ISBN 80-7254-662-7.LUDVÍK, K. Ústavní a ochranná výchova dětí a mládeže. Praha : SPN, 1958. MATOUŠEK, O. Ústavní péče. Praha : SLON, 1999. GOLDMANN, R. a kol. Vybrané kapitoly ze sociálních disciplín. Olomouc, 2006. MÜHLPACHR, P. Vývoj ústavní péče. Brno : MU, 2001. NOVOTNÁ, V. a kol. Zákon o sociálně právní ochraně dětí. Komentář. Praha : Linde, 2000. KRÁLOVÁ, J., RÁŽOVÁ, E. Zařízení sociální péče pro seniory a zdravotně postižené občany.

Požadavky

Práce s PC, připojení k internetu. Povinná a aktivní účast na konzultacích.

Garant

PhDr. Ivana Knausová, Ph.D.PhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ivana Knausová, Ph.D.