Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence závislostí u dětí a dospívající (KAZ / BPPZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / BPPZ2 - Prevence závislostí u dětí a dospívající, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- otázka závislosti obecně- závislost na alkoholu- závislost na nealkoholových drogách- problematika dalších typů závislostí člověka - hazardní hráčství, závislost na kávě, čaji akouření- otázka workholismu, závislosti na vzhledu, na počítačích a internetu- otázka závislosti na osobě - problematika sekt- prevence uvedených nežádoucích problémů.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu by studenti měli být schopni:- charakterizovat závislostní chování- vysvětlit možné příčiny a rizikové faktory vzniku závislostí- rozpoznat příznaky svědčící pro rozvíjející se závislost- vědět jak vhodně postupovat a kam se obrátit, v případě rozvíjející se nebo rozvinuté závislosti- vysvětlit účinné způsoby prevence- orientovat se v problematice prevence závislostí ve školním prostředí

Literatura

Nešpor, K., Csémy, L. Alkohol, drogy a vaše děti. Praha: Sportpropag ve spolupráci s MŠMT, 1994. Nešpor K., Csémy L.:. Léčba a prevence závislostí. Praha, Psych. centrum, 1996. Marádová,E. Prevence závislostí. Praha:VIOD, 2006. ISBN 80-86991-70-9.Muhlpachr,P. Sociální patologie. Brno: MU, 2001. ISBN 80-2102511-5.Muhlpachr,P. Sociopatologie. Brno: MU, 2008. ISBN 978-80-210-4550-7.

Požadavky

Práce na PC, připojení k internetu, vypracování seminární práce

Garant

doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D.Mgr. Jana Olejníčková, Ph.D.Mgr. Jana Olejníčková, Ph.D.