Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sociální politika 2 (KAZ / BPSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / BPSP2 - Sociální politika 2, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předpokládá se samostatné nastudování poznatků k těmto tematickým okruhům:- Nezaměstnanost jako sociální událost, dopady nezaměstnanosti na jedince, rodinu, společnosti;- Činnost, funkce a význam úřadů práce;- Sociální politika vybraných evropských zemí;- Problematika azylantů, azylová procedura, typy zařízení pro žadatele o azyl, resp. azylanty;- Problematika krizových situací v bydlení;- Otázka sociálně právní ochrany dětí a mládeže;- Problematika vzdělávacích příležitostí pro občany všech věkových kategorií, otázka demokratizace vzdělání;- Invalidita jako sociální událost.

Literatura

Obce, města, regiony a sociální služby. Praha: SOCIOKLUB, 1997. KREBS, V. a kol. Sociální politika. Praha: ASPI, 2002. KLIMENTOVÁ, E. Sociální politika II. Olomouc: UP, 2000. TOMEŠ, I. Sociální politika, teorie a mezinárodní zkušenost. 2. přepracované vydání. Praha: Socioklub, 2001. Kotous, J. (ed.). Sociální politika v evropských zemích. Sborník učebních textů. 1. vyd. Praha: Karolinum, 1995. Knausová, I. Vybrané kapitoly ze sociální politiky.Olomouc:UP, 2005. 85 s. ISBN 80-244-1021-4. 2005. ISBN 80-44-1021-4.ARNOLDOVÁ, A. Vybrané kapitoly ze sociálního zabezpečení. Praha: UK, 2000. GOLDMANN, R. a kol. Vybrané kapitoly ze sociálních disciplín. Olomouc, 2006.

Požadavky

Práce s PC, připojení na internet. Vybraná témata jsou předmětem konzultací, který mají charakter tutoriálů. Povinná a aktivní účast na seminářích. Tzv. řízené samostudium, včetně přípravy na konzultace - tutoriály (student je metodicky veden vyučujícím).

Garant

Mgr. Tomáš KadlecPhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Tomáš Kadlec