Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy zdravotní a sociální péče (KAZ / BPZDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / BPZDS - Základy zdravotní a sociální péče, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obeznamuje studenty se základy zdravotní péče, její organizací v ČR a se specifiky péče o jednotlivé kategorie klientů v ústavní i domácí péči. Důraz je kladen především na péči o dlouhodobě nemocné a nemocné v rekonvalescenci, péči o staré lidi, osoby se zdravotním postižením a umírající osoby. Zabývá se rovněž otázkami plynulého přechodu z péče zdravotní do péče sociální, včetně následné péče službami nebo dávkami sociální pomoci a sociálního zabezpečení osob společensky znevýhodněných.

Získané způsobilosti

Po absovlování předmětu by studenti měli být schopni:- vysvětlit organizaci sociálního systému v ČR- srovnat systém sociální a zdravotní péče s ostatními státy

Literatura

Krebs. Sociální politika. Praha, 2005. Klimentová, Eva. Sociální politika I. Olomouc: UP, 2007. Klimentová, Eva, Kadlec, Tomáš. Sociální politika II, 1. vyd.,Olomouc, UP, 2009, 89 s., ISBN 978-80-244-2208-4. Klimentová, Eva. Sociální politika III. 1.vyd., Olomouc, UP, 2007, 112 s., ISBn 978-80-244-2073-8.

Požadavky

Splnění podmínek stanovených vyučujícím předmětu na začátku semestru.

Garant

PaedDr. Mgr. Marie Chrásková, Ph.D.PhDr. Ivana Knausová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Mgr. Marie Chrásková, Ph.D.PhDr. Ivana Knausová, Ph.D.PaedDr. Mgr. Marie Chrásková, Ph.D.PhDr. Ivana Knausová, Ph.D.