Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Medicína naléhavých stavů a katastrof(6) (KAZ / MNSKS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / MNSKS - Medicína naléhavých stavů a katastrof(6), Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecné zásady a postupy první pomociAlgoritmus neodkladné resuscitace u dospělýchAlgoritmus neodkladné resuscitace u dětíŠokové stavyOšetření ran, zástava krvácení, obvazové a imobilizační technikyZákladní vyprošťovací postupy, polohování raněnýchOrganizace a právní aspekty první pomoci v České republiceKardiopulmonální resuscitaceTepelná, chladová a chemická poraněníÚraz elektrickým proudemTonutíNáhlé alergické stavyBodnutí hmyzem, uštknutí, pokousání.První pomoc u poranění kloubů a kostíOtravyPoranění hlavyPoranění hrudníkuPoranění břicha

Literatura

Štětina J., et al. Medicína katastrof a hromadných neštěstí. Praha: Grada Publishing, 2000. ISBN 80-7169-688-9.Srnský Pavel. První pomoc u dětí. Praha, 2006. Adams, B., Harold, C. E. Sestra a akutní stavy od A do Z. Grada, Praha, 1999. ISBN 80-7169-893-8.

Požadavky

Práce s PC, připojení k internetu, samostatná práce s tištěnými informačními zdroji.