Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pečovatel., ošetřov. a ústav. péče (KAZ / MPPOU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / MPPOU - Pečovatel., ošetřov. a ústav. péče, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Disciplína je zaměřená na aktivní vyhledávání a uspokojování biologických, psychických a sociálních potřeb nemocného a zdravého člověka v péči o jeho zdraví. Dále na udržení a podporu zdraví, navrácení zdraví a rozvoj soběstačnosti, zmírňování utrpení nevyléčitelně nemocného člověka a zajištění klidného umírání a smrti. Studenti jsou rovněž seznámeni s problematikou ústavní péče a vztahů mezi ošetřovatelstvím a ústavní péčí.

Získané způsobilosti

Zvládnutí předchozích zdravotně-sociálních disciplín.

Literatura

Doenges, M., E., Moorhouse, M.F. Kapesní průvodce zdravotní sestry. Grada Publishing, Praha, 1996. Praha: Grada Publishing, 2001. ISBN 80-247-0242-8.Rozsypalová, M., Haladová, E., Šafránková, A. Ošetřovatelství I. Praha: Informatorium, 2002. ISBN 80-86073-96-3.Rozsypalová, M., Haladová, E., Šafránková, A. Ošetřovatelství II. Praha: Informatorium, 2002. ISBN 80-86073-97-1.Adams, B., Harold, C. E. Sestra a akutní stavy od A do Z. Grada, Praha, 1999. ISBN 80-7169-893-8.

Požadavky

Splnění podmínek stanovonch vyučujícím předmětu na začátku semestru.

Garant

PhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.