Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kulturní a sociální antropologie (KAZ / NKKUS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NKKUS - Kulturní a sociální antropologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Distanční text dostupný v LMS Unifor: SKARUPSKÁ, H. Úvod do kulturní a sociální antropologie. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. ISBN 80-244-1509-7.SKARUPSKÁ, H. Úvod do kulturní a sociální antropologie. Olomouc, 2013.Témata ke konzultacím:Podstata a typy etnocentrismu.Varianty manželství a typy rodinného soužití v různých kulturách.Postavení člověka v jednoduché a vyspělé společnosti.Zvyky a rituály.Problematika kulturní difúze, resp. prolínání kultur v současném světě.Otázka odlišnosti života etnik, příp. národnostních menšin žijících ve vyspělých společnostech.Témata k samostudiu:Základní pojmy v kulturní a sociální antropologii.Metody výzkumu.Antropologické teorie.Příbuzenství, manželství a rodina.Společenské systémy.Náboženství.Symbolika.Témata k dlouhým úkolům (seminárním pracím):Tématem seminární práce je kulturně-sociální charakteristika vybrané národnostní menšiny/etnika žijícího v České republice. Základním požadavkem je zpracování seminární práce na vysokoškolské úrovni a kvalitě v rozsahu max. 10 stran formátu A4, která se odevzdává formou dlouhého úkolu ve studijním prostředí LMS Unifor. Součástí seminární práce jsou kapitoly Základní geografická charakteristika národnostní menšiny/etnika ve světě i v ČR, Kulturně-sociální charakteristika dané menšiny/etnika, Vlastní názor nebo zkušenost s danou menšinou/etnikem a Informační zdroje.

Požadavky

Účast na prezenčních tutoriálech. Individuální práce studentů = off-line aktivity, včetně samostudia.Zpracování seminární práce na dané téma v rozsahu max. 10 stran formátu A4, který se odevzdá formou dlouhého úkolu ve studijním prostředí LMS Unifor.

Garant

doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.