Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management rizik v ošetřovatelství (KAZ / NKMRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NKMRO - Management rizik v ošetřovatelství, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět učí základům v tomto oboru jak obecným, tak specificky se vážícím k ošetřovatelské péči. Obecný MR: definice rizik, klasifikace rizik, praktické přístupy a metody snižování rizika. Management řízení krizových situací. Speciální MR: rizika v ošetřovatelské péči, metody identifikace rizik, strategie zvládání rizik (strategie FMEA).

Získané způsobilosti

Studenti budou: schopni spolupracovat na vytváření strategií pro minimalizaci rizik v ošetřovatelské péči; zvládnou přípravu auditu na dané téma; rozumět kvantifikaci v oblasti monitoringu rizik ošetřovatelské péče; rozumět vazbě kvality na management rizik a mimořádných událostí v ošetřovatelství.

Literatura

http://library.upol.cz/i2/i2.search.cls?ictx=upol&src=upol_us_cat-0&show_lim=0&field=T001&zf=UF_UPOL&term=e0019343Smejkal, V., & Rais, K. (2003). Řízení rizik. Praha: Grada Publishing. Škrla, P., & Škrlová, M. (2008). Řízení rizik ve zdravotnických zařízeních. Praha: Grada Publishing.

Požadavky

aktivní účast v semináři 80 % docházka v semináři Seminární práce: management rizik v praxi (ošetřovatelské, pedagogické) - postřehy z praxe.

Garant

doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.Mgr. Renata Hernová, Ph.D.Mgr. Martina Orságová