Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie náhlých poruch zdraví (KAZ / NKTNP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NKTNP - Teorie náhlých poruch zdraví, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pro kombinovanou formu studia byl vytvořen distanční studijní text dostupný v systému LMS Unifor:KIKALOVÁ, K., KOPECKÝ, M. Biologie dítěte a nemoci dětí. Olomouc: UP, 2013TOMANOVÁ, J., KOPECKÝ, M. Úrazy a první pomoc u dětí. Olomouc: UP, 2013Témata ke konzultacím:Kardiopulmonální resuscitace.- praktický nácvik na modelu dospělého a dítěteTémata k samostudiu:Obecné zásady a postupy první pomoci.Algoritmus neodkladné resuscitace u dospělých.Algoritmus neodkladné resuscitace u dětí.Akutní alergické stavyAkutní komplikace diabetu mellituStavy provázené křečemiNáhlé příhody břišníMdlobyIntoxikaceTémata k dlouhým úkolům (seminárním pracím):Ošetření ran, zástava krvácení, obvazové a imobilizační techniky.Základní vyprošťovací postupy, polohování raněných.Tepelná, chladová a chemická poraněníÚraz elektrickým proudemTonutíBodnutí hmyzem, uštknutí, pokousání.První pomoc u poranění kloubů a kostíOtravyPoranění hlavyPoranění hrudníku

Požadavky

Účast na prezenčních tutoriálech. Individuální práce studentů = off-line aktivity, včetně samostudia.Vypracování jedné seminární práce v rozsahu 3 stran A4 textu.

Garant

PhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.

Vyučující

MUDr. et MUDr. Vladimír HorákPhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.