Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k pohybovým aktivitám (KAZ / NPPOA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NPPOA - Výchova k pohybovým aktivitám, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Analýza a hodnocení aktivit základních škol v příslušném regionu (min. 5 základních škol), které jsou zaměřeny na podporu pohybové aktivity dětí a mládeže. Konzultace k přípravě projektů "Zábavná cvičení v tělocvičně" - na dobu dvou vyučovacích hodin připravit pohybové hry a soutěže. Projekt bude obsahovat: organizační zajištění, popis činnosti, časový harmonogram, použité tělocvičné náčiní a nářadí, zajištění bezpečnosti cvičení. "Zábavné dopoledne na školním hřišti" - zahrnuje soutěživé hry, turnaje jednotlivců a skupin v různých formách pohybové aktivity na dobu čtyř vyučovacích hodin. Projekt bude obsahovat: organizační zajištění, popis činnosti, časový harmonogram, použité tělocvičné náčiní a nářadí, zajištění bezpečnosti cvičení. "Den plný her a poznání" - náplní projektu je připravit jednodenní program pro děti v přírodě, kde bude zastoupena složka poznávací (např. naučná stezka, prohlídka pamětihodností) a pohybová (např. hry v lese, orientace v terénu). Projekt bude obsahovat organizační zajištění, popis činnosti, časový harmonogram, zajištění bezpečnosti, doprava apod.

Získané způsobilosti

Studenti budo schopni:1. popsat a vysvětlit pozitivní účinky pohybové aktivity na zdravotní stav jedince2. vysvětlit základní principy zvyšování tělesné zdatnosti u dětí a mládeže3. připravit organizaci pohybové aktivity pro děti

Literatura

ZAPLETAL, M. Hry na hřišti a v tělocvičně III. Praha : Olympia, 1987. ZAPLETAL, M. Hry ve městě a na vsi IV. Praha : Olympia, 1988. Stejskal, P. Proč a jak se zdravě hýbat. FEJTEK, J., MAZUROVÁ, Z. Předsportovní průprava. Praha : Olympia, 1990. Dovalil, J. et al. Výkon a trénink ve sportu. Praha: Olympia., 2002. ČÁLEK, F., GINTEL, A., HOLCOVÁ, M., HOLEC, J., HOLEŠOVSKÝ, J., ŠARLACHOVÁ, L., KLUSÁČEK, M., ROSICKÝ, A., ZAPLETAL, M. Zlatý fond her. Praha : Mladá fronta, 1990.

Požadavky

Student zpracuje 3 projekty zaměřené na pohybovou aktivitu, která je realizována v tělocvičně, na hřišti a jednodenní pobyt v přírodě. Student dále vypracuje hodnocení, které analyzuje výchovně-vzdělávací činnost základních škol v oblasti pohybové aktivity.

Garant

Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petra Kurková, Ph.D.Mgr. Filip PrášekMgr. Petra Kurková, Ph.D.Mgr. Filip Prášek