Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence rizikového chování (KAZ / NPPRH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NPPRH - Prevence rizikového chování, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

specifika období dospívání; problematika rizikového sexuálního chování; primární a sekundární skupiny - jejich vliv na osobnost a chování; nejčastější volnočasové aktivity dětí a mládeže; porovnání města s venkovem; problematika vandalismu. spolupráce rodiny a školy při řešení záškoláctví dítěte; rizikové trávení volného času ? hazardní aktivity, hazardní sporty; nejčastější úrazy dětí, nejčastější úrazy mládeže.

Literatura

GRIVNA, M. a kol. Dětské úrazy a možnosti jejich prevence. Praha : CÚP UK 2. LF Motol, 2003. PRESL, J. Drogová závislost. Praha : Maxdorf, 1994. Hořejší, J. Gynekologické problémy u děvčátek a dospívajících dívek. Praha: Grada, 2003. ISBN 80-247-0553-2.NEŠPOR, K. Jak překonat problém s hazardní hrou. Praha, 1997. Nešpor, K., Csémy, L. Léčba a prevence závislostí. Praha: Psychiatrické centrum, 1996. NEŠPOR, K. O drogách, alkoholu, kouření a lepších věcech. Praha, 1996. BYDŽOVSKÝ, J. První pomoc. Praha : GRADA Publishing, 2001. ISBN 80-247-0099-9.PELECH, L., ROTH, Z., ZVADOVÁ, Z. Úrazy a děti. Praha : Čs. pediatr 15, 1998.

Požadavky

Vypracování seminární práce na téma Prevence rizikového chování dětí a mládeže - možnosti společnosti - v rozsahu 3 stran A4.