Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vliv práce na zdraví jedince (KAZ / NPPRZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NPPRZ - Vliv práce na zdraví jedince, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základy organizace ochrany a bezpečnosti zdraví při práci. Rizikové faktory práce, poškození na zdraví z práce, pracovní úrazy, nemoci z povolání, nemoci ovlivňované prací. Programy podpory zdraví na pracovištích. Závodní preventivní péče. Poškození na zdraví z práce v jednotlivých odvětvích lidské činnosti, zdravotní způsobilost osob s cukrovkou, osob s alergickým onemocněním apod. Zdravotní způsobilost k práci mladistvých. Ergonomie pracoviště. Správné vybavení a uspořádání pracoviště s PC apod. Poškození sluchu z hluku a jeho prevence, poškození zdraví u zdravotníků, poškození zdraví ve stavebnictví atd.

Literatura

Brhel, P. a kol. Pracovní lékařství. NCO NZO, Brno, 2005.

Požadavky

Zpracování tématu podle vlastního výběru formou prezentace nebo seminární práce. Obsahové zaměření, zpracování dílčí problematiky dle vlastního výběru (např. vhodné uspořádání pracovního místa s PC, výběr povolání u nemocných s cukrovkou, apod.)

Garant

doc. MUDr. Marie Nakládalová, Ph.D.

Vyučující

doc. MUDr. Marie Nakládalová, Ph.D.