Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Somatologie dětského věku (KAZ / NPSOD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NPSOD - Somatologie dětského věku, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obecné principy stavby lidského těla, buňka, tkáně, orgány, orgánové soustavy.Přehled ontogenetického vývoje člověka.Soustava kosterní s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava svalová s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava oběhová s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava dýchací s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava trávicí s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Kůže a přídatné kožní orgány s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava vylučovací s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava pohlavní s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava žláz s vnitřní sekrecí s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava nervová s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.Soustava smyslová s ohledem na zvláštnosti v období dětství a dospívání.

Získané způsobilosti

Student by po absolvování předmětu měl získat náhled na biologické zvláštnosti dětského věku, který mu umožní přistupovat k dětem s ohledem na jejich možnosti v jednotlivých vývojových obdobích a chápat změny, ke kterým dochází v průběhu dospívání. Měl by být schopen, tyto změny dospívajícím srozumitelným způsobem vysvětlit .

Literatura

Machová, J. Biologie člověka pro učitele. Praha, 2008. ISBN 978-80-7184-867-7.Kopecký, M. a kol. Somatologie. Olomouc, 2010. ISBN 978-80-244-2271-8.

Požadavky

Schopnost samostatné práce s PC a literárními zdroji. Vypracování jedné seminární práce k udělení zápočtu.

Garant

doc. Mgr. Martina Cichá, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Tereza Sofková