Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multikulturní ošetřovatelství (KAZ / NSMVO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / NSMVO - Multikulturní ošetřovatelství, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Terminologie transkulturního ošetřovatelství - etnicita, kultura, duchovno, víra, náboženství;2. Základní charakteristiky vybraných etnických, kulturních a náboženských skupin;3. Adaptace ošetřovatelského procesu u klientů s ohledem na jejich etnické, kulturní a duchovní specifika.

Získané způsobilosti

Student bude po absolvování výuky: umět správně používat pojmy - etnicita, kultura, duchovno, víra, náboženství, znát základní charakteristiky vybraných etnických, kulturních a náboženských skupin, schopen adaptovat ošetřovatelský proces u klientů s ohledem na jejich etnické, kulturní a duchovní specifika.

Literatura

Ivanová, K., Špirudová, L., & Kutnohorská, J. (2005). Multikulturní ošetřovatelství I. Praha: Grada Publishing. Petr, F. (1929). Olejomalba a enkaustika. Praha: Peometheus.

Požadavky

Práce s PC, připojení na Internet.