Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sexuální výchova pro učitele RV (KAZ / SEVRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / SEVRV - Sexuální výchova pro učitele RV, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

problematika reprodukčního zdraví, sexuální identifikace a sexuální role, sexuální dysfunkce a patologické sexuální chování, problematika homosexuality, kontracepční metody, problematika plánovaného rodičovství, nechtěné těhotenství, interrupce, pohlavně přenosné choroby, vč. HIV a AIDS apod. Dále je zde kladen důraz na způsob a volbu vhodných metod při výuce sexuální výchovy.Disciplína se tematicky prolíná s disciplínou Výchova k partnerství, manželství a rodičovství, která na Sexuální výchovu navazuje. Vzhledem k široké obsahové náplni jsem témata vybírána po konzultaci se studenty, dle jejich aktuálních požadavků a potřeb, neboť s některými dílčími tématy se již setkali v jiných disciplínách.

Získané způsobilosti

Schopnost zanalyzovat faktory ovlivňující reprodukční zdraví. vytvoření adekvátních postojů k reprodukčnímu zdraví a sexualitě.

Literatura

Barták A. Antikoncepce. Praha, Grada Publishing, 2006. ISBN 80-247-1351-9.Fajt, T. Antikoncepce. Praha, 2009. ISBN 978-80-7345-172-1.Machová, J., Hamanová, J. Reprodukční zdraví v dospívání. Praha, 2002. Uzel R. Sexuální výchova. Praha, 2006. ISBN 80-86991-69-5.www.hiv-aids.cz. www.planovanirodiny.cz. www.sexuologickaspolecnost.cz.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích. Zpracování seminární práce.

Garant

Mgr. Michaela Hřivnová, Ph.D.