Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova k ochraně a podpoře zdraví 1 (KAZ / VPZR1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / VPZR1 - Výchova k ochraně a podpoře zdraví 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zdraví - definice, základní pojmy a pojetí zdraví, modely zdraví.2. Determinanty zdravotního stavu obyvatel a jejich ovlivnitelnost.3. Nemoc - základní pojmy, stádia chování v nemoci, následky nemoci, prevence nemocí. 4. Otužování.5. Využití genetických poznatků v prenatální diagnostice.6. Geneticky podmíněné choroby.7. Vrozené vývojové vady.8. Světová zdravotnická organizace a její činnosti.9. Programy podpory zdraví - Program WHO ,,Zdraví pro všechny v 21. století ". 10. Programy podpory zdraví - Program Zdravá škola.11. Programy podpory zdraví - Národní program obnovy a podpory zdraví České republiky.12. Zdravý životní styl a výchova ke zdraví - filozofie zdravého životního stylu, pojetí zdravotní výchovy, kategorie a cíle zdravotní výchovy, metody zdravotní výchovy.13. Zdravé bydlení.14. Význam výživy a stravovacích návyků pro zdraví člověka.

Literatura

HAVLÍNOVÁ, M. aj. Program podpory zdraví ve škole. Praha. Portál, s.r.o. 1998. 275 s. ISBN 80-7178-263-7. NEŠPOR, K. aj. Fin in 2001+. 2. rozšiř. vydání. Praha. Sportpropag, a. s. 1996. 124 s.

Požadavky

Práce s počítačem, připojení k internetu.