Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika prakt. zdrav. předmětů (KAZ / W1DZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / W1DZP - Didaktika prakt. zdrav. předmětů, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Klasifikace, pojetí a výchovně vzdělávací cíle zdravovědných předmětů na středních odborných školách; Rámcové vzdělávací programy), metodické příručky a učebnice do výuky zdravovědných předmětů na středních odborných školách;Využití mezipředmětových vztahů ve výuce zdravovědných předmětů na středních odborných školách. Literární a další prameny pro výuku zdravovědných předmětů na středních školách;Organizační formy a didaktické zásady ve výuce zdravovědných předmětu na středních odborných školách;Didaktické metody a prostředky ve výuce zdravovědných předmětu na středních odborných školách; Aktivizující didaktické metody ve výuce zdravovědných předmětů na středních odborných školách;

Získané způsobilosti

Předmět didaktika zdravovědy navazuje na teoretické znalosti z obecné didaktiky a dalších pedagogických disciplín. Cílem předmětu je naučit se aplikovat je na jednotlivá zdravovědná témata, včetně volby didaktických metod a pomůcek, vhodných pro jejich didaktické zpracování.

Literatura

Cichá, M., & Dorková, Z. Didaktika praktického vyučování zdravotnických předmětů. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. ISBN 8024414171.Cichá, M., & Dorková, Z. Didaktika praktického vyučování zdravotnických předmětů. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2006. ISBN 802441418X.PETTY,G. Moderní vyučování. 2. vydání. Praha: Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-427-4.BASTL, P., ŠVEC, V. Zdravotník lektorem. Brno: Institut pro další vzdělávání pracovníků ve zdravotnictví, 1997. 122 s. 1997. ISBN 80-7013-251-5.

Požadavky

Aktivní účast na cvičeních, vypracování seminární práce.

Vyučující

Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.PhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.Mgr. Zlatica Dorková, Ph.D.PhDr. Mgr. Jitka Tomanová, Ph.D.