Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy zdravé výživy a zdr. živ. styl (KAZ / ZZVMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KAZ / ZZVMK - Základy zdravé výživy a zdr. živ. styl, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět seznamuje studenty se základy racionálního stravování s důrazem na stravování dětí předškolního a školního věku.- Jednotlivé složky potravy a jejich metabolizmus, minerály a stopové prvky, vitamíny, pitný režim.- Denní doporučené dávky jednotlivých živin ve stravě.- Trendy ve výživě.

Získané způsobilosti

Student zná základní principy racionálního stravování pro dětí předškolního a školního věku. Zná možná rizika alternativních způsobů stravování. Své teoretické poznatky dokáže aplikovat v praxi.

Literatura

Hanreich, I. Jídlo a pití malých dětí. Praha: Grada, 2000. Dlouhá, R. Jídlo jako jed, jídlo jako lék. Abecední průvodce bezpečnou a zdravou výživou. Praha: Karolinum. Readerś digest výběr., 1997. Dlouhá, R. Výživa: přehled základní problematiky. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-757-7.Illková, O., Nečasová, L, Vašíčková, Z. Zdravá výživa malých dětí. Praha: Portál, 2005.

Požadavky

80% docházka, úspěšné absolvování zápočtového testu