Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z fonetiky a fonologie (KČJ / KFOFB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / KFOFB - Vybrané kapitoly z fonetiky a fonologie, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je zaměřen na teoretický výklad témat z oblasti fonetiky a fonologie se zaměřením na aktustickou, auditivní a percepční fonetiku včetně segmentální a suprasegmentální analýzy vybraného jazykového materiálu.

Literatura

Mathesius, V. Čeština a obecný jazykozpyt. Praha: Melantrich, 1947. Vachek, J. Dynamika fonologického systému současné spisovné češtiny. Praha, 1968. Palková, Z. Fonetika a fonologie češtiny. Praha: Karolinum, 1994. Trubetzkoy, N. S. Grundzüge der Phonologie. (rus. překlad N. S. Trubeckoj: Osnovy fonologii. Moskva, 1960). Praha: CLP, 1939. Mluvnice češtiny I., s. 11 - 190. Praha: Academia, 1986. Romportl, M. Studies in Phonetics. Prague: Academia, 1973. Sabol, J. Syntetická fonologická teória. Bratislava, 1989. Kučera, H. The Phonology of Czech. s´. Gravenhage: Mouton, 1961.

Požadavky

Účast na přednášce: 80 %.

Garant

Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D.