Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Internet a multimedia ve výuce českého (KČJ / KIMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / KIMM - Internet a multimedia ve výuce českého, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod - seznámení se základními pojmy. Praktická část - ověření dovedností pro práci s počítačem. Internet - Počítačové sítě. Protokoly TCP/IP. WWW, hypertext. Hypertextová literatura. Praktická část - práce s hypertextem. Vyhledávání - vyhledávání na Internetu, prohlížeče, vyhledávače. Praktická část - vyhledání zadaného tématu z vícero zdrojů aj. Internetové zdroje pro ČJ, E-knihy. Praktická část - vyhledávání e-knih, četba. MS Word - využití ve výuce - možnosti práce, náměty, zpracování v textovém editoru ad. Grafické editory - tvorba studijních materiálů pro výuku ČJ. Praktická část - vytvoření jednoduchého studijního materiálu s využitím dostupných grafických editorů. Prezentační hardware a software ? typy pro výuku a využití v ČJ. Praktická část - vytvoření jednoduchého studijního materiálu v programu MS PowerPoint. Tvorba internetových stran. Praktická část - vytvoření webové stránky v konkrétním programu. Web 2.0. - nástroje Webu 2.0 a jejich využití v . Multimedia věnovaná ČJ - multimedia ČJ. Využití hudebních multimédií ve výuce ČJ. Praktická část - práce s multimédii - vyzkoušení testu, prvky muzikoterapie ad. Výukové programy, výukové programy pro výuku ČJ. Praktická část - práce s výukovým programem. Elektronická komunikace.Praktická část - vyzkoušení NetMeetingu, chatu. On-line výuka. E-learning. LMS Unifor, Moodle -využití při on-line výuce. Praktická část - práce s on-line výukovým programem (projekt Škola za školou) ad.

Literatura

Řezníček P. Internet pro studenty . Praha, 2001. Navrátil P. Internet pro školy . Kralice na Hané, 2004. Růžička O. Internet pro učitele . Praha, 2001. Kusala, J. Internet ve škole . Praha, 2000. Marešová, H. Mateřský jazyk a informační technologie. In: Veřejná správa, č. 25. Praha, 2006.

Požadavky

Základní uživatelské dovednosti pro práci s informačními a komunikačními technologiemi, pasivní znalost anglického jazyka.

Garant

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Hana Marešová, Ph.D.