Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá pedagogická praxe 1 (KČJ / MSPP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / MSPP1 - Souvislá pedagogická praxe 1, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Student postupuje podle písemných metodických pokynů.1.Poznání školy a práce učitele, osobnosti žáka.2.Seznámení se se základní dokumentací na základní škole, metodickou literaturou a učebnicemi, podle nichž se vyučuje předmět český jazyk na dané škole.3. Vedení vyučování, práce učitele českého jazyka na základní škole.4. Sebereflexe vlastní práce.

Získané způsobilosti

Student pozná reálné prostředí školní praxe.Dokáže prakticky využívat poznatky z obecně zaměřených disciplín (obcná didaktika) a oborové didaktiky českého jazyka.Seznámí se s provozem školy a s náplní práce učitele českého jazyka.Získá schopnost plánovat a realizovat vyučování s ohledem na jeho cíle a specifika žáků.Aplikuje různorodé metody, formy práce a cvičení v konkrétních hodinách jazykového vyučování.Je schopen sebereflexe vlastní činnosti.

Literatura

Polák, M. Učitel českého jazyka a současná základní škola. Olomouc 2002. Musilová, M. Metodika praxe. Olomouc : UP, 2007. Šimoník, O. Pedagogická praxe. Brno: MSD, 2005. ISBN 80-86633-30-6.Podlahová, L. První kroky učitele. Praha: Triton, 2004. ISBN 8072544748.PODLAHOVÁ, L. Ze studenta učitelem. Olomouc, 2002. ISBN 80-244-0444-3.

Požadavky

1. Absolvování praxe v rozsahu tří týdnů a výuky v rozsahu minimálně 12 hodin, 5 hodin náslechů.2. Student vypracovává a posléze odevzdává portfolio, jehož součástí jsou (minimálně):- přehled odučených hodin a hodnocení studenta uvádějícím učitele,- soubor podrobných příprav na vyučovací hodiny a záznamy z hospitací,- ukázky aktivizačních pomůcek a cvičení využitých studentem v průběhu praxe,- další výstupy z úkolů zadaných metodiky katedry.

Garant

PhDr. PaedDr. Václav Klapal, Ph.D.doc. PaedDr. Marcela Musilová, Ph.D.Mgr. Milan Polák, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Milan Polák, Ph.D.