Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zážitková pedagogika v literární výchově (KČJ / NZPLV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / NZPLV - Zážitková pedagogika v literární výchově, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět je založen na praktickém využití metod, námětů a her rozvíjejících tvůrčí schopnosti, stylistické dovednosti a zlepšujících vztah k literární výchově i k samostatné četbě. Je kladen důraz na propojování mezipředmětových vztahů, a to zejména v oblasti estetických disciplín - výtvarné umění, hudba a dramatizace. Hlavním cílem je podpora a rozvoj dětského čtenářství. Studenti se budou podílet na výzkumných záměrech katedry v dané oblasti.

Literatura

HNÍK, O. Hravá interpretace v hodinách čtení a literární výchovy. Jinočany: HaH, 2007. CANFIELD, J., SICCONE, F. Hry pro výchovu k odpovědnosti a k sebedůvěře. Praha: Portál, 1998. BEAN, R. Jak rozvíjet tvořivost dítěte. Praha: Portál, 1995. ČAPEK, R. Pedagogická praxe pro studenty : Alternativní vyučovací hodiny teoreticky i prakticky. Hradec Králové: Gaudeamus, 2002. ISBN 80-7041-8082-7.LOKŠOVÁ, I., LOKŠA, J. Pozornost, motivace, relaxace a tvořivost dětí ve škole . Praha: Portál, 1999. DE BONO, E. Šest klobouků aneb Jak myslet. Praha: Argo, 1997. BERÁNKOVÁ, E. Tvořivá hra jako cesta k pochopení literárního díla. Plzeň: Fraus, 2002. GAWAIN, S. Tvůrčí představivost. Praha: Pragma, 1999. FIŠER, Z. Tvůrčí psaní. Brno: Paido, 2001. KRET, E. Učíme (se) jinak. Praha: Portál, 1996.

Požadavky

Splnění požadavků stanovených vyučujícím na začátku semestru.

Garant

doc. Mgr. Jaroslav Vala, Ph.D.