Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problematika přípravy na hodiny ČJ se za (KČJ / PČJMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / PČJMK - Problematika přípravy na hodiny ČJ se za, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář vychází z požadavku Rámcového vzdělávacího programu pro základní vzdělávání, jehož základními principy jsou integrace poznatků a komunikační výchova. Cílem semináře je tedy inovovat výuku jazykového vyučování a využívat při motivaci žáků poznatků z různých vzdělávacích oblastí a průřezových témat.

Literatura

Podroužek, L. Integrovaná výuka na základní škole v teorii a praxi. Plzeň : Fraus. 96 s., 2002. ISBN 80-7238-157-1.ŠEBESTA, K. Od jazyka ke komunikaci. Praha: UK, 2005. ISBN 80-246-0948.http://www.vuppraha.czBERAN, V. a kol. Učím s radostí (zkušenosti - lekce - projekty). Praha: Agentura STROM, 2003. ISBN 80-86106-09-8.PASCH, M. Od vzdělávacího procesu k vyučovací hodině. Praha: Portál, 1999. GRECMANOVÁ, H., URBANOVSKÁ, E., NOVOTNÝ, P. Podporujeme aktivní myšlení a samostatné učení žáků. Olomouc: Hanex, 2000. ISBN 80-85783-28-2.Kašová,J. Škola trochu jinak. (Projektové vyučování v teorii i praxi). IUVENTA, Kroměříž, 1997. LOKŠA, J. Tvořivé vyučování. Praha: Grada Publishing, 2003. ISBN 80-247-0374-2.Kasíková, H.; Beran, V. Učitelský NÁPADník pro 2. stupeň ZŠ a víceletá gymnázia. Praha: Raabe, 2005.

Požadavky

80% účast na seminářích, průběžné plnění úkolů.Výstupy: portfolio studenta, prezentace miniprojektů v rozsahu dvou a více hodin.Metody: RWCT, projektová metoda, metoda řízeného rozhovoru aj.Vybrané úkoly:Vypracování vzorové přípravy pro prezentaci jazykového učiva s využitím integrace předmětů.Vypracování miniprojektu s využitím integrace předmětů a regionálních námětů (se zaměřením na slohové vyučování).Sestavení přehledu literatury a portálů zabývajících se vyučováním českého jazyka (se zaměřením na slohové vyučování).

Garant

Mgr. Milan Polák, Ph.D.