Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Slovotvorba (KČJ / SLTVB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / SLTVB - Slovotvorba, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář je určen zejména těm studentům, kteří mají předpoklady pro publicistickou, resp. uměleckou činnost, k níž se buď chystají, nebo ji už začali praktikovat a ne vždy dobře se vyrovnávají s potřebou nových pojmenování.

Literatura

Breznik, I. S. Prispevki iz slovenskego besedoslovja. Maribor, 1999. Příruční mluvnice češtiny. Praha: Nakladatelství Lidové noviny, 1995. Slovník spisovného jazyka českého I-IV. (1960-1971). Praha: nakladatelství ČSAV, 1960. Uluchanov, I. S. Slovoobrazovatelˇnaja semantika v russkom jazyke. Moskva, 1977. Horecký, J. Slovotvorná sústava slovenčiny. Bratislava: SAV, 1959. Dokulil. M. Tvoření slov v češtině 1. Teorie odvozování slov. Praha: ĆSAV, 1962. Daneš, F., Dokulil, M., Kuchař, J. a kol. Tvoření slov v češtině 2. Praha: Academia, 1967.

Požadavky

80 % účast na semináři, zvládnutí zápočtového testu na 75 %.

Garant

Mgr. Milan Polák, Ph.D.