Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie literatury (KČJ / TELI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / TELI - Teorie literatury, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Literární druhy a žánry v četbě dětí a mládeže. Struktura literárního díla, prostředky jeho tematické, kompoziční a jazykové výstavby. Hodnocení a hodnoty literárního díla, literatura umělecká a konzumní.

Získané způsobilosti

Student bude schopen volit adekvátní metody analýzy a interpretace textů literatury pro děti a mládež s přihlédnutím k jejich specifickým rysům.

Literatura

Mocná, D., & Peterka, J. (2004). Encyklopedie literárních žánrů. Praha: Paseka. Brukner, J., & Filip, J. (1997). Poetický slovník. Praha: Mladá fronta. Lederbuchová, L. (2002). Průvodce literárním dílem: výkladový slovník základních pojmů literární teorie. Jinočany: H & H. Peterka, J. (2006). Teorie literatury pro učitele. V Praze: Univerzita Karlova. Pedagogická fakulta. Haman, A. (1999). Úvod do studia literatury a interpretace díla. Jinočany: H&H. http://www.osu.cz/fpd/kcd/dokumenty/uslit.pdf

Požadavky

Splnění podmínek stanovených vyučujícím na začátku semestru.

Garant

doc. PhDr. Vlasta Řeřichová, CSc.

Vyučující

doc. PhDr. Vlasta Řeřichová, CSc.