Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mateřský jazyk s didaktikou 6 (KČJ / TMJ6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KČJ / TMJ6 - Mateřský jazyk s didaktikou 6, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci (UP).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Didaktika literární výchovy. Didaktická interpretace uměleckého textu. Struktura vyučovací hodiny v literární výchově. Problematika dětského čtenářství. Alternativní vyučovací metody.

Literatura

MAŇÁK, J. Alternativní metody a postupy. Brno: MU, 1997. TOMAN, J. Didaktika čtení a primární literární výchovy. České Budějovice: JU, 2007. KOSTEČKA, J. Do světa literatury jinak. Praha: SPN, 1995. MOCNÁ, D. a kol. Encyklopedie literárních žánrů. Praha, Litomyšl: Paseka, 2004. KOŠŤÁK, J. Hrátky s literaturou. Olomouc: Votobia, 1999. HNÍK, O. Hravá interpretace v hodinách čtení a literární výchovy. Jinočany: HaH, 2007. BUDÍNSKÁ, H. Hry pro šest smyslů. Praha, 2008. GEJGUŠOVÁ, I. Interpretace uměleckého textu v literární výchově na základní škole. Ostrava: OU, 2009. RUT, P. Menší poetický slovník v příkladech. Praha: Mladá fronta, 1995. MACHKOVÁ, E. Metodika dramatické výchovy : zásobník dramatických her a improvizací . Praha: Sdružení pro tvořivou dramatiku, 2005. JEČNÁ, K. Nuda při češtině? Ani nápad! . Praha: Strom , 1997. HOUŠKA, T. Škola hrou. Praha , 1991. MARTÍNKOVÁ, V. Teorie literatury netradičně. Praha: Trizonia, 1995. BERÁNKOVÁ, E. Tvořivá hra jako literární cesta k pochopení literárního díla. Plzeň: Fraus, 2002. TOMAN, J. Vybrané kapitoly z dětské literatury. České Budějovice: PdF JU, 1992. TOMAN, J. Vybrané kapitoly z didaktiky čtení a literární výchovy I. České Budějovice: PdF JU, 1990. TOMAN, J. Vybrané kapitoly z didaktiky čtení a literární výchovy II. České Budějovice: PdF JU, 1991. SILBERMAN, M. 101 metod pro aktivní výcvik a vyučování. Praha: Portál, 1997.

Požadavky

Splnění podmínek stanovených vyučujícím na začátku semestru.

Garant

doc. Mgr. Jaroslav Vala, Ph.D.